Pas op giftig!

Beschrijving: P5290059.JPG

Giftige planten!

Bepaalde bloemen en planten kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van je kat. Nu zullen de meeste katten niet zomaar een hele plant opeten, maar in sommige gevallen zijn een paar kleine hapjes al genoeg. Zeker met kittens en jonge onderzoekende katten die niet vaak buiten komen, is het oppassen geblazen: die kunnen nog wel eens uit verveling aan bloemen of planten gaan knabbelen. Ook giftige boomnaalden of zaden die in de vacht van je kat blijven hangen, kunnen schade aanrichten; als je kat zich wast, kan hij deze oplikken.

 

De symptomen bij je kat

Hoe weet je of je kat gif van een plant heeft binnengekregen? Let op de volgende symptomen: hij wordt plotseling onwel, braakt veel, heeft ernstige diarree of vertoont ernstige irritatie van de huid en slijmvliezen rond mond en keel. Ook als je kat lusteloos is en één dag of langer weinig of niet eet, kan hij het slachtoffer van vergiftiging zijn.  


Voortdurend braken   
Diarree
Gebrek aan eetlust
Bleke tong en tandvlees
Gezwollen tong
Buikpijn
StuiptrekkingenWanneer uw huisdier een of meerdere van de bovenstaande symptomen vertoont is het mogelijk dat hij/zij een giftige plant heeft gegeten. 

Neem dan direct contact op met uw dierenarts.
Neem zo mogelijk  een monster van de plant mee zodat de arts doelgericht te werk kan gaan.


                                                                                   Een overzicht van gifige planten


                                                                                      Klik hier voor   "Giftige Planten "


(Wat voor dieren gevaarlijk is kan ook gevaarlijk zijn voor kleine kinderen!!)